Ny bedrift til næringsparken

Slemmestad-bedriften har holdt til i de samme lokalene på Evjetun industrområde siden 80-tallet. De har i lengre tid vurdert sin framtidige lokalisering, og har vært på jakt etter nye lokaler i både Røyken og Lier. Daglig leder Per Anders Berge kan fortelle at valget falt på Røyken. Om et halvannet år flytter de inn i splitter nye produksjonslokaler i Røyken Næringspark på Follestad, ikke langt fra riksvei 23. Lokalene er på 4.000 kvadratmeter.

Berge forteller at de ansatte har vært med under hele prosessen og at deres meninger har vært avgjørende for valget.

Det er de ansattes kunnskaper som gir resultater. Vi har mange gode medarbeidere med viktig kunnskap som vi ønsket skulle følge bedriften til ny lokasjon, forteller han.

50 ansatte

Bedriften utvikler, produserer og pakker tørre næringsmidler og helse- og velværeprodukter. De har store navn som Norgesgruppen, Freia og Orkla på kundelisten. I dag har de 50 ansatte og en årlig omsetning på 130 millioner kroner.

Kan utvides

Det er Ticon Eiendom som eier de nye produksjonslokalene. De kjøpte nylig tomten, og skal nå oppføre og leie ut lokalene til Slemmestad-bedriften. Planlagt innflytting er 1. oktober 2018.

Direktør for næringseiendom i Ticon, Asgeir K. Svendsen, sier det er mulig å utvide lokalene med ytterligere 1.000 kvadratmeter ved behov.

Mer lagringsplass

Berge i Maskinpakking sier de nye lokalene er mindre i areal enn dagens, men at lagringskapasiteten økes med nærmere femti prosent på grunn av bedre utnyttelse.

Nye lokaler gir større mulighet for lagring av kunders varer og møter også trenden «delivery on demand», hvor kunden tar ut mindre mengder av gangen, men oftere, forteller han.

Utvider næringsparken

Ola Mæhlum i Røyken Eiendomsutvikling sier interessen for tomtene i næringsparken er stor.

Skal vi klare å ta unna for etterspørselene etter nye tomter og skaffe nye arbeidsplasser i den nye storkommunen, må vi legge til rette for utvidelse av næringsparken. Dette er et arbeid vi har startet, forteller han.

Kilde: Røyken og Hurums Avis

Se også:  Kjøper tomt og setter opp nybygg